Home Blog Pagina 3470

Deze animatiefilm verovert het internet

0

Het is niet gemakkelijk om als tiener verliefd te zijn, zeker niet als je je oog hebt laten vallen op iemand van hetzelfde geslacht. Dat is de boodschap van de vertederende kortfilm ‘In a Heartbeat’. 

De video is ontsproten uit het brein van Esteban Bravo en Beth Davis. Een jaar geleden lanceerden de studenten een crowdfundingcampagne via Kickstarter om hun project te financieren. Met succes, zo blijkt nu.

Op het filmpje is te zien hoe een jongen als een blok valt voor zijn klasgenoot. In eerste instantie weigert hij toe te geven aan z’n gevoelens, maar dat lijkt te mislukken als zijn hart letterlijk op hol slaat.

De ontroerende creatie staat amper twee dagen online en duurt net vier minuten, maar is toch al meer dan 5 miljoen keer bekeken.

Archeologen ontdekken ‘klein Pompeii’ in Frankrijk

0

Archeologen hebben in Frankrijk een Romeinse wijk ontdekt. Het gaat onder meer om goed bewaarde delen van luxueuze woningen en publieke gebouwen.

“We hebben veel geluk gehad”, laat opgraver Benjamin Clement optekenen. “Dit is zonder twijfel de meest uitzonderlijke opgraving van een Romeinse site in 40 of 50 jaar.”

AFP / J.-P. Ksiazek

De ontdekking werd gedaan in Vienne, op zo’n 30 kilometer van Lyon. Tijdens voorbereidingswerken voor een woningcomplex botste de aannemer op de vondst. Sindsdien werd alles minutieus blootgelegd. De site is blijkbaar 7.000 vierkante meter groot en bestaat uit resten van villa’s, publieke gebouwen, mozaïeken en fonteinen.

Frankrijk versus Italië

Volgens de archeologen werden de woningen zo’n 300 jaar lang bewoond, tot de bewoners halsoverkop weg moesten trekken door enkele branden. Veel van de achtergelaten objecten zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Daarom noemen de onderzoekers de opgravingen in Frankrijk al gekscherend het “kleine Pompeii”. Daarmee refereren ze naar een van de bestbewaarde Romeinse steden in Italië, die bedolven was onder as na de uitbarsting van de Vesuvius.

Zoveel kost het om toeristische trekpleisters nu te bouwen

0

Elk jaar vergapen miljoenen mensen zich aan toeristische trekpleisters als de Eiffeltoren, de Toren van Pisa of de piramides van Gizeh. Hoe diep moeten we in onze portemonne duiken als we die bezienswaardigheden vandaag opnieuw zouden bouwen? 

Die vraag stelde Werkspot zich, een site die vakmensen en mensen die willen renoveren samen brengt. De mensen achter de site verdiepten zich in zo’n 25 bronnen en kwamen tot de volgende rekensommen.

1. Het Colosseum in Rome

Het meest bekende amfitheater ter wereld werd voltooid in 80 na Christus, na zo’n 10 jaar harde labeur. Moest het gebouw voor gladiatorenspelen vandaag gemaakt worden, zou het 338 miljoen euro kosten.

Het Colosseum in Rome
Foto Pexels

2. Het Vrijheidsbeeld in New York

Na negen jaar bouwen, werd het iconische standbeeld in 1886 door de Fransen aan de Verenigde Staten gegeven. Destijds had het beeld een prijskaartje van 8.874.000 euro, ondertussen bedraagt dat 1,1 miljoen euro.

Het Vrijheidsbeeld in New York
Unsplash / Z. Kovacs

3. Christus de Verlosser in Rio de Janeiro

Het meest recente werk uit deze lijst is het beeld van Christus op de Carcovadoberg in Brazilië. Het bouwwerk bedroeg toen 223.000 euro, nu zou dat een pak meer zijn: 1,3 miljoen euro.

Christus de Verlosser in Rio de Janeiro
Foto Pixabay

4. De Toren van Pisa

De wereldberoemde klokkentoren van Pisa kwam tot stand in 1173, na maar liefst 200 jaar bouwen. Hoeveel er destijds werd gespendeerd aan de bouwwerken is een mysterie. Ondertussen zou het een prijskaartje hebben van 3,6 miljoen euro.

De Toren van Pisa
Foto Pexels

5. De Eiffeltoren in Parijs

Het maken van het ijzeren bouwwerk nam exact 2 jaar, 2 maanden en 5 dagen in beslag. Opvallend genoeg is het een van de weinige bouwwerken in deze lijst die anno 2017 minder zou kosten: 27,6 miljoen euro in plaats van 31.950.000 euro.

De Eiffeltoren in Parijs
Unsplash / A. Delanoix

6. De piramides van Gizeh

De oudste trekpleisters uit deze lijst zijn de piramides van Gizeh. Tienduizenden vakmannen werkten zo’n tien à twintig jaar aan het complex. Het is niet geweten hoeveel er destijds gespendeerd is aan de grafmonumenten. Nu hebben de piramide een waarde van 780 miljoen euro.

De piramides van Gizeh
Foto Pexels

7. Big Ben in Londen

Met Big Ben wordt de bel bedoelt, voor de toren van het Palace of Westminster. De Britten hadden amper één maand nodig om de bel te gieten. Net zoals bij de Eiffeltoren is het nu trouwens iets goedkoper om het klusje te klaren dan in 1858. Terwijl de Big Ben toen 349.000 euro kostte, is dat nu 200.000 euro.

Big Ben in Londen
Unsplahs / M. Jun Tan

 

 

Hebben: Unicorn Tears Gin

0

De unicorn trend, ofwel eenhoorn-trend, is al een tijdje in volle gang. Denk maar aan de toast, pizza of make-up in thema van het mythische wezen. Nu bestaat er zelfs Unicorn Tears Gin. 

Om een gin te maken met de tranen van een eenhoorn, hebben de makers naar eigen zeggen ver moeten reizen. “Tot achter de de zeven bergen, over de grote regenboog en dan nog een heel stuk verder. Daar waar er nog eenhoorns leven en vanwaar ze ooit terug zullen keren”, zo staat te lezen op de site.

Eetbare zilverschilfers

In feite hebben de creatieve Britten een likeur gebrouwen met eetbare schilfers van zilverblad. Het drankje, of beter gezegd de tranen, proeven dus niet zout, maar zijn zeemzoet. De hoofdtonen van de Unicorn Tears Gin zijn jeneverbes, sinaasappel en fris citroengras.

A post shared by @unicorntearsgin on

Voor het drankje moet je wel diep in de buidel tasten. Een fles van 50 cl kost 54,95 euro. Wie de bijzondere gin, die een alcoholpercentage heeft van 40%, in huis wil halen, kan onder meer terecht bij de cadeausite Radbag.

A post shared by @unicorntearsgin on

Oeps: we maken puree al jaren verkeerd

0

Er zijn maar weinig gerechten die zo simpel zijn om te bereiden als puree. En toch doen we ook dat verkeerd, beweert Tyler Florence, chef van het Amerikaanse kookkanaal Food Network.

Wie puree wil klaarmaken, zet doorgaans eerst een kookpot met water op het vuur. Maar dan ben je volgens Florence niet goed bezig. Hij stelt dat je een beter resultaat krijgt door de aardappelen te koken in melk, room of boter.

“Aardappelen hebben een lekkere, delicate smaak. Als je de aardappelen kookt in water, raken ze die smaak een beetje kwijt”, vertelt hij aan PopSugar.

Recept

Hoe je dan wel de perfecte puree maakt? De chef-kok schilt eerst zijn aardappelen en doet de stukjes dan in een kom met room of melk, boter en olijfolie. Florence voegt er ook nog enkele kruiden aan toe, zoals look, salie, rozemarijn en tijm. Na twintig minuten zijn de aardappelen gaar en kan je ze in een zeef gieten. Het enige wat je dan nog moet doen, is de aardappelen opnieuw in de pot kieperen om ze te pletten met het vocht dat je net hebt weggegoten.

A post shared by Emma  (@emmasfood) on

Je afwasspons regelmatig kuisen doet het aantal bacteriën toenemen

0

Een afwasspons is bezaaid met bacteriën en die zullen niet verdwijnen met een regelmatige kuisbeurt van het sponsje zelf. Volgens een recent onderzoek gedijen sommige zelfs beter na een spoelbeurt door warm of kokend water.

Iedereen kan zich zo de geur van een gebruikt afwasponsje voor de geest halen. Die muffe, soms bijna rotte geur is het gevolg van de vele bacteriën die zich op de kuishulp bevinden. Niet al die organismen zijn even ontschuldig en een poetsbeurt met warm of kokend water zal ze allesbehalve verwijderen.

Volgens de resultaten van een onderzoek dat gepubliceerd werd in Scientific Reports kruipen er zelfs meer ziektebeestjes rond op sponzen die regelmatig gekuisd worden. Dat komt omdat die bacteriën meer resistent zijn tegen schoonmaakproducten en ze de gebieden die ingenomen werden door andere organismen snel kunnen innemen.

Meer bacteriën dan mensen op de Aarde

Toen de onderzoekers de kuismiddelen onder de microscoop legden, ontdekten ze dat een vierkante centimeter 5 maal 10 tot de tiende macht aan bacteriën bevatte. Dat is zeven keer het aantal mensen op deze planeet en een hoeveelheid die voor de rest enkel in uitwerpselen wordt teruggevonden.

We willen je geen angst aanjagen, maar de onderzoekers vonden organismen die een longontsteking en hersenvliesontsteking kunnen veroorzaken. Een van de bacteriën, moraxella osloensiskan infecties veroorzaken bij mensen met een zwak immuunsysteem en is ook bekend als de oorzaak van stinkend wasgoed.

Failing Forward: Zij leren uit hun ups & downs

0

“Zet afspraken op papier”

Elien Defraeije (links), 27

Zaakvoerster bij Cre@ctiv

Wat is je job?
“Ik ben zaakvoerster van digital marketing en webdesign-bureau Cre@ctiv. Ik werk met een hecht team van vier medewerkers en freelancers. Vier jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zou staan waar ik nu sta. Onze omzet stijgt en het team groeit. Ik doe mijn job supergraag.”

Waarom liep het mis?
“Ik startte een bureau met iemand, waarvan al snel bleek dat hij totaal andere waarden en normen had. Plots verkocht hij andere producten, benaderde hij een nieuwe doelgroep en keerde hij zich extra’s uit. Ik vertrok. Een paar maanden later ging het bureau failliet.”

Wat leerde je uit falen?
“Ik heb geleerd dat afspraken niet voldoende zijn. Je moet alles op papier zetten. Hoe wil je met personeel omgaan, hoeveel uur werken we als zaakvoerders…? Ze zeggen dat je best niet alleen onderneemt, maar vandaag presteren mijn team en ik beter dan ooit. Bewijs is onze titel Beloftevolle KMO van Vlaams-Brabant en Brussel 2016-2017.”


“Ga wekelijks op café”

Thomas Joos (midden), 30

(In opstartfase nieuw project)

Wat is je job?
“Nadat ik mijn bedrijf Little Miss Robot doorgaf aan mijn vennoten lastte ik een rustpauze in. Vandaag schrijf ik over mijn ervaringen en lessons learned en deel die. Van hieruit start ik een nieuw coachinginitiatief op voor leidinggevenden en managers in de creatieve sector.”

Waarom liep het mis?
“Ik ben nooit failliet gegaan, maar het ondernemen was me op een gegeven moment te zwaar. Ik deed zoveel dat me energie kostte, maakte verlies op projecten, zag te veel mensen vertrekken…. Dat omdat ik geen operationele manager ben, wel iemand die graag nieuwe dingen opstart.”

Wat leerde je uit falen?
“Ik leerde mijn sterktes en zwaktes objectief op te lijsten. Zo weet ik dat ik naast mij een operationeel sterk talent nodig heb. En ik ga wekelijks op café, op doktersadvies! Daar kan ik ventileren, problemen bespreken en praten over wat me bezighoudt. Een frisse kijk vanop afstand doet wonderen.”


“Wees altijd eerlijk”

Wouter Nuytten (rechts), 23

Founder bij Human Districts

Wat is je job?
“Vandaag start ik een nieuwe organisatie op: Human Districts. We willen mensen opnieuw verbinden met de natuur, consumptie aan productie linken en de drempel tot wonen verlagen. Daarom bouwen we aan een ecosysteem om duurzame en ecologische samenlevingen te ontwikkelen in Vlaanderen.”

Waarom liep het mis?
“Mijn bedrijf Octopin ging failliet door een verkeerde aanwerving, slecht cashflowbeheer, geen mensen ontslaan… en oneerlijke communicatie. Toen ons platform crashte, vertelde ik aan klagende klanten: ‘Het komt volgende week in orde’. Renault, KLM en co stopten met betalen. De schulden stapelden zich op.”

Wat leerde je uit falen?
“Ik leerde mezelf, mijn sterktes en zwaktes kennen. Daarnaast heb ik voor elk project een worstcasescenario. Dat overloop ik op voorhand met partners en financiers. Zo weet iedereen wat te doen als er problemen opduiken. Die enorme transparantie vinden sommigen raar, maar werkt wel goed.”


Failing Forward: Piet Huysentruyt – «Bespaar zonder dat het opvalt»

0

Wie? Piet Huysentruyt
Leeftijd? 54
Studies? Hotelschool Ter Duinen in Koksijde
Functie? Sterrenkok en zaakvoerder
Bedrijf? Likoké

Een leeg restaurant, de rekening fors in het rood, een moeilijke overname…
Het is televisie- en sterrenchef Piet Huysentruyt allemaal overkomen.

Wat liep er mis in je bedrijf?

“Het begin was heel moeilijk. Ik leed, zoals veel starters, aan het blinde beginnerssyndroom. Ik was ambitieus en moest me bewijzen onder een enorme druk van banken en huisbazen. Ik nam een restaurant over, en besefte al snel dat ik lucht had gekocht. Ik had geen grondige studie gedaan naar klanten en regio.”

Hoe onderneem je vandaag?

“Ik ben nooit failliet gegaan. Dat voorkwam ik door vaak dag en nacht te werken, desnoods voor 1.000 frank. Nu na 30 jaar en een televisiecarrière heb ik financiële slagkracht en een team dat voor me door hetvuur gaat. Ik combineer mijn buikgevoel met rekenen. Toen mijn eerste chef in Likoké appelsushi azijn van 2.500 euro kocht, wist ik dat hij nog niet dacht zoals ik.”

Wat leerde je uit moeilijke momenten?

“Mijn boekhouder zei me op een moment: ‘Je moet twee mensen buiten zetten. Zorg er wel voor dat de klant het niet merkt.’ De enige oplossing is dan jezelf dubbel plooien: nog vroeger opstaan, nog later naar bed. Zo ga je vooruit.”

Wat is je beste advies aan ondernemers in moeilijkheden?

“Het is niet omdat je talent hebt, dat je goede zaken doet. Ook een creatieveling moet geld binnenbrengen. Heb je een bank nodig? Weet dat er banken genoeg zijn. Ik onderhandelde hard met meerdere banken, tot ik er een vond die me geld leende. Zet je vervolgens elke dag aan je bureau. Bereken alles tot op de centiem.”


Vliegtuig maakt noodlanding in Dubai

0

Een Boeing 777 van luchtvaartmaatschappij Emirates heeft op de luchthaven van Dubai een noodlanding gemaakt en vuur gevat. Luchthavenbronnen melden aan het Duitse persbureau DPA dat er brand was in zeker een van de motoren.

Aan boord van het vliegtuig waren 282 passagiers en 18 bemanningsleden. «We kunnen bevestigen dat er geen doden vielen onder passagiers en crew», aldus Emirates op Twitter. «Alle passagiers en crew zijn veilig en bekend.»

Het toestel kwam uit Thiruvananthapuram in India. Emirates bevestigt via Twitter dat er een «ongeval» is geweest op Dubai International Airport. Op beelden (zie onder) is te zien hoe een grote rookpluim uit het vliegtuig komt. Alle vertrekken vanop de luchthaven zijn tot 16u30 uitgesteld.

Secretariaatsmedewerker – Abdominale heelkunde – deeltijds

0
  • Tewerkstellingspercentage: 40%
  • Referentie: 203703
  • Dienst/zorgzone: Abdominale heelkunde
  • Einddatum: 10-01-2016
  • Campus: Gasthuisberg

Situering

Momenteel hebben wij een deeltijdse vacature (40%) voor een secretariaatsmedewerker voor het dienstsecretariaat abdominale heelkunde.

Wat je functie inhoudt

  • Als teamlid van het medisch dienstsecretariaat behartig je onder meer volgende opdrachten:
    • Je staat mee in voor de telefonische permanentie van het dienstsecretariaat;
    • Je volgt de opnameplanning op en maakt afspraken voor onderzoeken;
    • Je volgt de voortgang van de dossiers op;
    • Je verzorgt de administratieve ondersteuning voor een aantal stafleden;
    • Je staat mee in voor de algemene ondersteunende secretariaatsopdrachten.

Wat wij vragen

  • Je bezit bij voorkeur een bachelor diploma medical management assistant;
  • Je bezit een goede kennis van de courante softwarepakketten;
  • Je bezit een goede kennis van het Frans en Engels;
  • Je bent flexibel en je draagt bij tot een vlotte collegiale samenwerking;
  • Je bent communicatief, klantgericht, discreet en vriendelijk;
  • Je bent nauwkeurig en stipt in je opdrachten;
  • Je bent voldoende stressbestendig;
  • Je hebt een goed organisatievermogen en je kan de nodige zelfstandigheid aan de dag leggen;
  • Je bent stressbestendig.

Wat wij bieden

  • Een degelijk personeelsstatuut met talrijke extralegale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, tussenkomst vervoersonkosten, gratis abonnement openbaar vervoer, bijkomende verlof- en feestdagen, eigen bedrijfsrestaurant.

Bekijk alle voordelen van werken bij ons.

Interesse?

  • Solliciteer voor deze vacature.
  • Voor meer informatie kan je terecht bij het secretariaat rekrutering & selectie: 016 / 34 48 82
  • Reageren kan tot en met: 10-01-2016

016 / 34 48 82