De coronacrisis heeft een enorme impact op het psychologisch welzijn van jonge migranten en vluchtelingen in ons land. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie van de Universiteit van Gent.
Uit de bevraging blijkt dat meer dan de helft van de jonge migranten en vluchtelingen in ons land kampen met depressieve gevoelens, angst, zorgen en eenzaamheid als gevolg van de coronacrisis.
Weinig toegang tot geestelijke gezondheidszorg
“Onze analyse toont aan dat de Covid-19-pandemie een grote impact heeft op alle aspecten van het leven van vluchtelingen en migranten. Vooral hun slechtere psychische gezondheid baart zorgen, zeker omdat deze groepen algemeen reeds meer psychische problemen rapporteren en weinig toegang hebben tot geestelijke gezondheidszorg”, legt onderzoeker Ilse Derluyn uit in Het Nieuwsblad.
Tot 75% op wereldwijd niveau
Het onderzoek richtte zich voornamelijk tot jonge vluchtelingen en migranten (15-24 jaar) in België. Op wereldwijd niveau geeft zelfs 75% van de jonge migranten en vluchtelingen aan met psychologische problemen te kampen door de coronacrisis.
Het bericht Zoveel migranten kampen met psychologische problemen door coronacrisis verscheen eerst op Metro.