Een orgasme per dag houdt de dokter weg, poogt men al eens te zeggen. Hoewel men zou denken dat een climax alleen maar positief kan zijn, heeft onderzoek aangetoond dat dit niet altijd het geval is.
Deelnemers aan het onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in Archives of Sexual Behaviour, identificeerden drie soorten ‘slechte’ orgasmes.
- Een orgasme hebben nadat ze door een partner onder druk zijn gezet tot seks
- Een orgasme hebben nadat ze hadden ingestemd om seks te hebben, terwijl ze dat eigenlijk niet wilden
- Een orgasme hebben nadat je je onder druk gezet voelt om een orgasme te hebben
Hoewel het lijkt alsof de ontmoeting positief moet zijn geworden als het tot een climax kwam, hebben veel deelnemers deze ervaringen op een negatieve manier beschreven.
“Mentale marteling”
Maar hoe erg kunnen orgasme-ervaringen echt zijn? Het antwoord is: heel slecht.
Termen die de deelnemers gebruikten om hun ervaringen te beschrijven, waren onder meer ‘mentale marteling’, ‘hol en mechanisch’, ‘irriterend en ongemakkelijk’ tot een droge ‘geen goede ervaring’.
De deelnemers meldden bijna allemaal dat de orgasmes die ze hadden tijdens de seks-onder-druk minder of helemaal niet aangenaam waren in vergelijking met orgasmes in andere, niet onder druk staande ontmoetingen.
Veel deelnemers verklaarden bijvoorbeeld dat het orgasme “zwakker” of “saai” aanvoelde, zoals een fysieke reactie zonder bijbehorende aangename sensaties, en/of fysiek hetzelfde maar emotioneel minder plezierig.
Het bericht “Orgasmes zijn niet altijd een goede zaak” verscheen eerst op Metro.