Het peper- en zoutstel is zo doodnormaal dat we er geen aandacht aan besteden. Het hoort bij de standaard inrichting van elk restaurant. Is je eten niet gekruid genoeg? Dan schud je er gewoon wat peper en zout over. Toch?
Twitter brengt redding
Fout. Het blijkt nu dat we het zout- en peperstel al heel ons leven verkeerd gebruiken. Zoiets simpel, hoe kan je dat nu fout doen? Wel, een Twitteraar liet zien hoe het dan wel moet. Wees voorbereid op de verrassing van de dag.
How old were y’all when you found out the ridges on the bottom of the salt/pepper shakers had a purpose? pic.twitter.com/5SXIbIHjBM
— TallGlassOfHorchata (@LipBitinANNAmal) December 29, 2018
Ribbeltjes
Heb je ooit al gelet op de ribbeltjes onderaan het peper- en zoutvat? Die hebben dus wel degelijk een nut. Wij hadden er nog nooit bij nagedacht, maar het is ronduit geniaal. En het ziet er bovendien nog eens veel gemakkelijker uit ook. Wedden dat je dit volgende keer gaat uitproberen op restaurant?
Het bericht LIFEHACK. Zo moet je peper en zout gebruiken verscheen eerst op Metro.