Lunchen, altijd lekker en het liefst doe je het de hele dag door. Maar wat is nu het ideale moment om je boterhammetje, salade of soepje naar binnen te werken?
Je hebt de hele ochtend al gewerkt en bent wel toe aan wat energie. Voor je het weet, eet je tijdens de lunch drie boterhammen en ‘ook nog even een yoghurtje’. Vervolgens heb je rond 14u00 last van de welbekende middagdip. Voedingsdeskunige Daryl Gioffre zegt dat een middagdip te maken heeft met het tijdstip waarop je luncht en wát je precies luncht, schrijft Hln.be.
Het beste moment om te lunchen is dan ook tussen 12.30 uur en 13.00 uur. Maar iedere dag om 12.22 uur een frietjes gaan halen is geen strak plan, een voedzame maaltijd is dus zeer belangrijk.
Aan tafel
Volgens Gioffre is het het allerbeste om een volle salade met quinoa te eten. Koolhydraten, suikers en granen zijn volgens hem de grootste veroorzakers van je middagdip. Helaas maar waar: dat broodje kaas moeten we dus links laten liggen.
Een voordeel: op deze manier hunker je aan het einde van de dag ook niet naar een flinke zak paprikachips.
Het bericht Dit is het beste tijdstip om te lunchen verscheen eerst op Metro.