Met een hardgekookt eitje kan je eigenlijk niks verkeerd doen. Je kan het tussen je boterham leggen of gewoon uit het vuistje opeten. Maar hoelang moet je een hardgekookt ei nu koken voor de structuur vast is?
Over het perfecte eitje zijn er al veel discussies gevoerd, maar volgens Foodwebsite Delish is er maar één manier om het juist te doen. Ze legden in vijf stappen uit hoe je er geraakt. Wie het goed doet, zou zijn eitje vlot moeten kunnen pellen en vanbinnen nog het eigeel proeven, zonder uitgedroogde smaak.
Ijskoud water
- Volgens de blog moet je beginnen met oudere eieren, want deze zouden makkelijker te pellen zijn.
- Leg de eieren eerst in een pot met koud water, dat je vervolgens aan de kook brengt. Als het water begint te koken, zet je het vuur af en laat je een deksel op de pot. Op die manier garen ze nog eventjes rustig door.
- Om hardgekookt te zijn, moeten de eieren elf minuten in het water liggen.
- Haal de lekkernijen uit het water en leg ze in een andere pot met ijskoud water
- Pellen maar!
Het bericht Dit is de perfecte tijdsduur voor een gekookt eitje verscheen eerst op Metro.