Sommige mensen kunnen niet voorbij een McDonald’s wandelen zonder een Big Mac te bestellen, anderen zweren bij een McFlurry. Smaken verschillen nu eenmaal en zoetekauwen mogen er ook zijn. Maar wat nu als we je vertelden dat je dat zoete nagerecht ook gewoon thuis kan maken? En dat ook nog eens binnen enkele minuten?
Want ja, zo simpel is het echt. In de McDonald’s ziet de bereiding er misschien complex uit door de enorme machines die ze gebruiken, maar die heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Een paar ingrediënten, sauzen en toppings naar keuze en een mixer: meer heb je niet nodig om te genieten van een McFlurry.
Ingrediënten
- 500 gram volle slagroom
- 250 gram gezoete gecondenseerde melk
- 2 theelepels vanille-extract
- Saus, topping etc. naar keuze
Bereidingswijze
- Doe de slagroom in een grote kom en voeg hieraan het vanille-extract en een snufje zout toe. Klop met de mixer tot het geheel stijf is.
- Doe nu de gecondenseerde melk bij de slagroom en meng opnieuw.
- Giet de massa nu in een diepvriesbestendige pot en laat een zestal uur opstijven.
- Haal het ijs uit de vriezer. Doe het eventueel met een scheutje melk in de blender om een romiger resultaat te krijgen.
- Voeg nu je toppings en saus toe et voilà, je bent helemaal klaar om te genieten van je dessert!
Het bericht RECEPT. Fan van McFlurry? Zo maak je hem makkelijk thuis verscheen eerst op Metro.