Innovatie in de vloot, windturbines plaatsen of civiele projecten vragen om aangepaste formules, proeven en theorieën. «Als Project Leader werk ik vooral voor de afdelingen bagger en offshore, maar ik wissel even goed ervaringen uit met mijn civiele en milieucollega’s binnen de groep. Vandaag sta ik in voor stabiliteitsberekeningen ter ondersteuning van projecten waar ook ter wereld. Kant-en-klare formules bestaan niet. Net dat maakt het zo interessant!», vertelt Annelies Van de Sijpe, die al 9 jaar als ingenieur op de studiedienst aan de slag is.
«Ik heb een diploma Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde, maar hier worden we voortdurend uitgedaagd om ons bij te scholen en onze grenzen te verleggen. Onze kennis delen we niet alleen met onze collega’s op kantoor in België, maar ook met werven in het buitenland. Door die brede waaier aan internationale projecten is het zo leuk om te werken voor Jan De Nul Group.»
Enkele jaren terug haalde Jan De Nul de opdracht binnen om voor de kust van Taiwan 21 windturbines te bouwen – in een zeer aardbevingsgevoelige regio. In anderhalf jaar tijd vergaarde het design team enorm veel kennis op vlak van seismische studies. «We zoeken uit welke aardbevingen we kunnen verwachten en schatten de impact ervan op structuren in», legt Annelies uit.
Jan De Nul diversifieerde de voorbije jaren steeds meer, waardoor de taken bijzonder gevarieerd zijn. «Daardoor kan je in het bedrijf ook heroriënteren. Voor een studiebureau dat zich enkel op de Belgische markt richt, is seismologisch onderzoek geen hoofdactiviteit. Die veelzijdigheid is voor mij echt een meerwaarde.»