Verrassend veel variatie bij de stad
Juristen, financieel experten, ingenieurs, teamleiders, marketeers, cultuurspecialisten, architecten, aankopers, beleidsmedewerkers, chauffeurs, elektriciens, maatschappelijk werkers, onthaalmedewerkers, recruiters, stadstoezichters, experten in stedenbouw, groenmedewerkers… Voor en achter de schermen laten al die stadmedewerkers de stad op volle toeren draaien. Ze zijn allemaal even belangrijk. Samen maken zij de stad nóg straffer.
Als medewerker van stad Antwerpen kan je echt iets betekenen. Je werkt er met mensen, voor mensen. Het resultaat van je werk zie je dagelijks in de stad. Je kan je blijven ontplooien als professional, op de werkvloer, tussen je talrijke collega’s en via opleidingendie de stad organiseert. Ontwikkel je je talenten en ben je klaar voor een carrièreswitch? Dan biedt de stad je heel wat kansen, zonder dat jij van werkgever moet veranderen. Dankzij de werkweek van 38 uren, de mogelijkheden tot flex- en thuiswerk én werk in de Antwerpse regio is jouw balans tussen hard werken en tijd voor jezelf verzekerd.
«Ik coach een team én kan werken aan mijn persoonlijke groei»
Stefani, teamverantwoordelijke bij Toezicht en Handhaving
«Ik zocht een leidinggevende job, bij een werkgever waarmee ik me verbonden voel. En Antwerpen, dat is ‘mijn stad’, altijd al geweest. Ik groeide op in Merksem en reed altijd met trammetje 3 naar het centrum van onze Koekenstad. Ik voel dat ik in Antwerpen een meerwaarde kan betekenen. We maken Antwerpen veiliger, properder en leefbaarder. Nieuwe leidinggevenden bij de stad worden goed ondersteund. Je krijgt tijd om je in te werken en tools om je job goed uit te voeren. We werken samen toe naar het uiteindelijkedoel, maar ik krijg wel de vrijheid om alles zelf te ontdekken. Dankzij projecten en verandertrajecten geef ik mee vorm aan de stad.»
«Zoals een detective moet ik beschikken over een goede speurneus»
Dave, bouwtoezichter
«Ik controleer de naleving van stedenbouwkundige vergunningen. Op die manier zorg ik mee voor een aangename en leefbare stad. Stel dat een eengezinswoning zomaar verbouwd wordt tot een meergezinswoning, zonder vergunning. Dat leidt tot slechte woonomstandigheden, extra parkeerdruk, meer vuilnis op straat… Als bouwtoezichter ben je eigenlijk een detective. Dossiers minutieus nakijken, gegevens verifiëren en tegenstrijdige zaken corrigeren is een ingewikkelde job, maar net die complexiteit maakt de job zo boeiend. Net als een goede afwisseling tussen buiten- en binnenwerk.
Wetgeving hoef je niet vanbuiten te kennen, maar het is wel belangrijk om te weten waar je de nodige informatie snel kan terugvinden. Je komt met allerlei mensen in aanraking: een huilende burger, een boze eigenaar… Mensen helpen met hun probleem en gericht doorverwijzen maakt vaak het verschil.»
«We geven de stad een grote ondergrondse centrale verwarming»
Britt, projectleider warmtenetten
«In Antwerpen verwarmen we ons voor 90% met aardgas en stookolie. Dat zijn geen duurzame warmtebronnen. We zetten dus in op betere oplossingen zoals warmtenetten en warmtepompen. We creëren als het ware een grote ondergrondse centrale verwarming voor de stad. Mijn job is om het verhaal van de warmtenetten zo objectief en enthousiast mogelijk te brengen. Via infosessies, vergaderingen en andere ontmoetingsmomenten enthousiasmeer ik partners, bedrijven en inwoners om mee te stappen in het project. Ik ben geen ingenieur van opleiding, maar volgde in mijn vorige job werven op van onder andere passieve kantoren. Alle technische kennis over de warmtenetten leerde ik bij de stad. Het is een superboeiende job. Ik kan bijdragen aan oplossingen voor de klimaatopwarming en me echt verdiepen in de materie. Die oplossingen zijn een puzzelstuk van een groter verhaal, één waar ik graag aan meewerk voor een groenere stad.»
«Mijn studierichting is een grote troef bij stad Antwerpen»
Batuhan, jobstudent financiën bij debiteurenbeheer
«Ik ben 24 jaar oud en doe momenteel mijn master rechten aan de VUB. Als jobstudent in de sector financiën stuur ik voornamelijk betalingsherinneringen en behandel de binnenkomende bezwaren voor de dienst debiteurenbeheer. Dat is het administratieve luik van mijn taak. Af en toe stelt iemand een juridische vraag, mijn vakgebied. In al mijn enthousiasme schrijf ik dan een heel artikel als antwoord. De vriendelijkheid en behulpzaamheid van de vaste collega’s zijn zeer aantrekkelijk. Ook de flexibele werkuren natuurlijk! Als ik binnen een jaar definitief beslis om de magistratuur niet in te stappen, dan zal ik een job bij stad Antwerpen zeker overwegen. Ik merkte al dat mijn studierichting er een grote troef is.»
Jouw job? Antwerpen nog straffer maken.