Elke week stelt foodbox Chop chop één van z’n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je thuis bezorgd. Deze week is het de beurt aan een hartig gerecht met gewaagde smaken! De zalm, gebakken in de pan, wordt overgoten met een heerlijke paleo caesar-style dressing en bestrooid met amandelen. Dien op met Italiaanse butternut pompoen en verse rozemarijn. De palmkoolsalade (met tomaten, rapen en regenboogwortelen) brengt een frisse toets aan dit gerecht.
Bereidingstijd: 40 min
Recept voor 2 personen
580 kCal
INGREDIËNTEN
- bio zalmfilets
- bio amandelen
- bio italiaanse kruidenmix
- bio palmkool
- bio druiftomaten
- bio rapen & regenboog wortelen
- bio caesar-style dressing
- bio ajuin
- bio butternut pompoen
- bio rozemarijn
- bio citroen
STAP VOOR STAP
1. Verwarm de oven op 180°C of 200°C voor een heteluchtoven. Verwijder de zaden van de butternut pompoen en verwijder de schil. Snijd de pompoen in de lengte in partjes
van 1 cm dikte. Plaats in een grote kom samen met de gele ui.
2. Pluk de rozemarijn en hak fijn. Voeg de helft toe aan de kom met pompoen, samen met 2 el bakolie, peper, zout en Italiaanse lookkruiden. Meng en spreid uit op een met folie beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven gedurende 17-20 minuten tot de pompoen beetgaar is.
3. Dep ondertussen de zalmfilets droog met keukenpapier, plaats ze dan in de kom gebruikt voor de pompoen, samen met 2el bakolie, peper, zout en de resterende Italiaanse kruiden, de resterende rozemarijn en de zeste van een hele citroen. Bedek de zalm met de kruiden.
4. Plaats de amandelen in een droge pan op middelhoog vuur en rooster ze goudbruin in 1 à 2 minuten. Roer om aanbranden te voorkomen, haal uit de pan, laat afkoelen en hak ze dan grof.
5. Verhit 2 el bakolie in de pan gebruikt voor de noten op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe aan de hete pan met de velkant naar boven, bak 3 minuten, draai om en besprenkel elke filet met een halve lepel Caesar-stijl dressing en ¼ van de amandelen. Zet de pan gedurende 3 minuten in de oven.
6. Verwijder ondertussen de stelen van de palmkool, hak de bladeren grof in hapklare stukken, plaats ze in de kom gebruikt voor de zalm. Snijd de citroen in vier partjes en knijp hiervan 1-2 partjes uit over de palmkool, maar pas op voor de pitjes. Besprenkel met 2 el olijfolie en kruid lichtjes met een weinig zout. Masseer de bladeren tot ze zacht worden.
7. Halveer de druiftomaatjes, voeg deze toe samen met de amandelen, de raap en de regenboogwortelen aan de kom met palmkool. Breng op smaak met de resterende dressing, peper en zout.
8. Schep de zalm en de geroosterde pompoen op. Serveer ook de koolsalade. Garneer met de resterende citroenpartjes. Smakelijk!
Bereid dit gerecht stap voor stap met een handige video: