Elke week stelt foodbox Chop chop één van z’n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je gewoon thuis bezorgd. In deze hartige maaltijd krijgt Koreaanse Bbq tempeh een “vegan” update. We laten tempeh sudderen in een rijkelijke umami barbecue saus met tamari, miso, ahornsiroop en perensap. Het wordt geserveerd over rijst gemengd met bloemkool, geroosterde rode paprika en edamame. Een relish op basis van pindanoten, gember en sesamzaadjes zorgt voor een lekkere crunch. Smakelijk!
Bereidingstijd: 40 min
Recept voor 2 personen
730 kCal
INGREDIËNTEN
- bio tempeh
- bio korean-style bbq saus
- bio maïszetmeel
- bio kort korrelige rijst &
- groentebouillon
- bio bloemkoolrijst
- bio gegrilde rode paprika’s &
- edamame
- bio wortelen, rode kool & rapen
- bio kimchi dressing
- bio lente ui
- bio pindanoten & zwarte
- sesamzaadjes
- bio ingelegde gember
STAP VOOR STAP
- Breng een pot gevuld met gezouten water aan de kook. Voeg de korte volkoren rijst toe aan het kokend water. Voeg na 10 min ook de bloemkoolrijst toe, laat nog 5-8 min doorkoken, giet dan af en doe de rijst terug in de pot.
- Snijd ondertussen de tempeh in repen van 1,5 cm dik, plaats dan in een grote kom samen met de maïsbloem. Mengen.
- Verhit 2 el bakolie in een grote braadpan op middelhoog vuur, voeg de tempeh toe aan de hete pan, laat ongestoord 2-3 min bakken, draai om en laat nog eens 1-2 min bakken. Voeg dan de Koreaanse BBQ saus toe, zet het vuur lager en laat 7-10 min sudderen tot de saus voor de helft is gereduceerd.
- Snijd de lente ui in fijne ringen en verwijder de wortel. Giet de vloeistof van de ingelegde gember in een kleine kom en hak de gember fijn. Neem het zakje met pindanoten en sesamzaadjes en plet deze met een deegrol. Doe de pinda’s, gember, de helft van de lente ui, 1 el bakolie, peper en zout bij in de kom.
- Hak de gegrilde rode paprika’s en edamame grof.
- Maak de rijst los met een vork, voeg de gegrilde paprika met edamame toe. Mengen, afdekken en 3 min laten rusten.
- Plaats ondertussen de wortelen, de rode kool, de rapen en de resterende lente ui in de kom gebruikt voor de tempeh. Breng op smaak met de kimchi dressing, peper en zout.
- Verdeel de edamame rijst en sla over de borden. Dresseer de Koreaanse BBQ tempeh bovenop de rijst. Lepel de resterende saus uit de pan over de tempeh. Garneer met de pinda-gember relish.
Smakelijk!
Bereid dit gerecht stap voor stap met een handige video:
Krijg €25 korting op je eerste bestelling met de code ‘METROFOOD’