Elke week stelt foodbox Chop chop één van z’n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je gewoon thuis bezorgd. Deze verkwikkende paleo en glutenvrije kippenbouten met rozemarijn is perfect voor koude avonden. Kippendrumsticks, gekruid met verse rozemarijn, worden aangebraden en vervolgens in de oven klaargemaakt. Ze worden geserveerd met koolraapfrietjes en een zoete, maar toch pittige biefstuk-dipsaus. Een gemengde groene salade verrijkt met peer, zonnebloempitten en een honing-abrikozenvinaigrette geeft een frisse toets aan het gerecht.
Download hier dit glutenvrije recept.
Bereidingstijd: 35 min
Recept voor 2 personen
570 kCal
Biologische ingrediënten:
- kippenbouten
- rozemarijn
- koolraap
- bosc peer
- zonnebloempitten
- steak saus
- knoflook
- honing – abrikozen vinaigrette
- gemengde sla
Stap voor stap:
- Verwarm de oven op 200°C. Pluk de rozemarijn en hak fijn. Plaats de kippendrumsticks in een grote kom. Besprenkel met bakolie, rozemarijn, peper en zout.
- Verwarm bakolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe aan de hete pan en bak 5 minuten. Draai de botjes regelmatig om. Doe de pan in de oven voor 20 minuten tot de kip gaar is.
- Snijd de koolraap in dikke frietjes. Besprenkel ze met bakolie, peper en zout. Leg ze op een met folie beklede ovenplaat. Rooster de frietjes ongeveer 18 minuten. Draai ze halverwege de baktijd om.
- Snijd de peer in blokjes van ongeveer een halve cm.
- Doe de gemengde sla in een grote kom en voeg de peer en de zonnebloempitten toe. Besprenkel met de honing – abrikozen vinaigrette en kruid met peper en zout.
- Strooi de versneden knoflook op de koolraapfrietjes en bak nog 5 minuten in de oven.
- Verdeel de kippendrumsticks over de borden. Plaats de salade en de koolraapfrietjes naast de kip. Serveer de steak saus bij het gerecht.
Smakelijk!
Bereid dit gerecht stap voor stap met een handige video:
Krijg €25 korting op je eerste bestelling met de code ‘METROFOOD’